Bärrutor med rabarber och pälsocker
200 g smör eller margarin
6 dl strösocker
4 st ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0.5 l bär, ca 250g (tex röda vinbär, hallon)
- Klä en långpanna med bakplåtspapper (ca. 30*40 cm)
- Smält smöret i en kastrull och låt det svalna lite.
- Rör ner mjöl, vaniljsocker, socker, ägg i smöret och rör om till en slät smet.
- Bred ut smeten i långpannan.
- Fördela bären på smeten.
- Grädda mitt i ugn 175 grader i ca. 25-30 minuter, tills kakan fått lite färg, pröva med sticka om den är klar.
- Dra kakan med bakplåtspappret över till en vanlig plåt och lägg långpannan över kakan. Låt den kallna så här.
- Skär i bitar.
- Är också gott att ha rabarber istället för bär som jag hade.
Hoppas ni gillar det här receptet. Lämna gärna en kommentar
PLC
Det där verkar jättegott! Jag tror jag ska försöka göra det med barnen någon dag framöver. Måste bara till affären och köpa bär först.
SvaraRaderaDet är roligt att läsa din blogg och se alla fina foton som du har tagit. Jag följer din blogg även om jag är dålig på att kommentera. Men nu ses vi snart på riktigt!
Kram :)