torsdag 20 december 2012

Mozartkulor på nytt vis RECEPT

Jag är less på att göra Mozartkulor. Det tar så långtid och är så omständligt MEN det är sååå gott.
Jag bestämde mig för att försöka göra en ny variant på dem och jag tycker det vart riktigt lyckat så här kommer receptet.


RECEPT PÅ MOSARTKULOR (NYTT VIS)
200g madelmassa
ca 140g nougat
ca 120g mörk blockchoklad

Kavla ut mandelmassan till ca 4mm på bakplåtspapper eller smörpapper. (Tips. använd det mellan kaveln och mandelmassan också.)
Smält nougaten enligt anvisning på förpackning.
Smeta ut nougaten på mandelmassan.
Ställ svalt tills de stelnat.
Smält chokladen enligt anvisning på förpackning.
Ta ut plattan med mandelmassa och nougat.
Smeta ut lite mer än hälften av chokladen.
Ställ svalt tills chokladen har stelnat.
Tag ut den och vänd på den.
Smeta sedan ut resten av chokladen på undersidan.
Ställ svalt tills det stelnat.
Tag ut och skär i bitar.
ÄT OCH NJUT.

Tips. ringla lite vitchoklad på ovansidan. Blir väldigt fint.


Hoppas ni tycker om dem.
PLC

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar